Startsein Oktober Boerenkaasmaand op Fokveedag Hoornaar

Het startsein voor de Oktober Boerenkaasmaand, met promotieacties in winkels en op markten met zowel Boerenkaas als Kaas van de Boerderij, wordt gegeven op zaterdag 1 oktober 2016 op de Fokveedag-Boerenlandfeest in Hoornaar. Op de vrijdag ervoor wordt de kaaskeuring van Fokveedag Hoornaar gehouden.

De meer dan honderd kazen die op vrijdag worden gekeurd, worden op de Fokveedag-Boerenlandfeest op zaterdag 1 oktober tentoongesteld met de prijzen voor de beste kazen. Het publiek kan deze kazen dan proeven en kopen. Speciaal voor deze dag is er een kok aanwezig die allerhande lekkere hapjes maakt met de lekkerste ambachtelijke kazen.

Keuringen, jaarmarkt en landgoedfair

Daarnaast zijn er deze dag keuringen van koeien, schapen, geiten, pony’s, honden, pluimvee, konijnen en knaagdieren. Ook zijn er diverse streekproducten te koop, is er een melkproeverij met melksommelier Bas de Groot, kunnen bezoekers ideeën opdoen voor recreatie en bovenal genieten van het boerenlandleven.
Niet alleen de boeren, maar ook de burgers voelen zich prima thuis bij de combinatie van keuringen, jaarmarkt en landgoedfair.

Kijk voor meer informatie op de website www.fokveedag.nl en de Facebookpagina ‘Boerderijkaasfestijn’.

Foto: www.fokveedag.nl

Reacties zijn gesloten.