Officiele opening nieuwe fabriek CSK

CSK, producent van onder andere zuursels, stremsel en kaascoatings, opent woensdag 7 september officieel haar nieuwe fabriek voor de productie van starter cultures (zuursels) in Leeuwarden. Op de maandag ervoor kregen journalisten de kans om de fabriek vanbinnen te bekijken.

CSK verplaatst de productie van starter cultures van Ede naar Leeuwarden. De Friese fabriek, met veel roestvrij stalen hightechapparatuur en automatisering, is driemaal zo groot als de Edese.
Het verplaatsen van de cultures is een meerjarig project, doordat met alle cultures (meer dan honderd) kwaliteitsmetingen worden gedaan in de nieuwe fabriek: momenteel is ongeveer 30 procent van de zuursels overgebracht naar Friesland, eind van het jaar zal dat 50 procent zijn, verwacht algemeen directeur van CSK Sanne Melles.

Diversificatie

Zoete kaassmaken zijn momenteel erg populair bij consumenten, vertelde Melles, maar notige en hartige smaken doen het ook goed. De consument wil diversificatie, daarom is het nodig om nieuwe ingrediënten (zuursels) te ontwikkelen, aldus de CSK-directeur. In Wageningen bouwt het bedrijf een vestiging voor onder meer onderzoek en ontwikkeling (R&D).

In De Zelfkazer van oktober kunt u meer lezen over de nieuwe fabriek van CSK.

Foto: CSK

Reacties zijn gesloten.