David Asher geeft workshop ‘Natuurlijk kaas maken’ ook in Groene Hart

De Canadees David Asher, auteur van het boek ‘The Art of Natural Cheesemaking’, geeft ook een workshop in het Groene Hart. Boerderij Buitenverwachting haalt Asher, die op 15 en 16 oktober al een workshop in het Friese Nes geeft, naar het Zuid-Hollandse Hoogmade.

Op 18 en 19 oktober, van 9.30 tot 17.00 uur, geeft Asher op Boerderij Buitenverwachting de workshop ‘Van Kefir naar Camembert’. Deelnemers aan de workshop leren melk in kaas te veranderen met alleen natuurlijk stremsel en de van nature in rauwe melk voorkomende bacteriën. De uitgebreide workshop begint met een sessie over zuivelfermentatie, waarin kefir, yoghurt, crème fraîche en roomboter behandeld worden. ’s Middags worden er kazen gemaakt, zoals roomkaas en chèvre, maar ook Crottin, Valençay en Saint-Marcellin.
Op de tweede dag behandelt Asher met de deelnemers kazen waarbij stremsel gebruikt wordt. Er wordt wrongel bereid die gebruikt kan worden voor kazen als camembert, blauwschimmelkaas, kazen met een gewassen korst en mozzarella. ’s Middags maken de deelnemers alpenkaas, en de wei die daarvan overblijft veranderen ze in verse, warme ricotta.”

Kosten en aanmelden

De kosten bedragen 170 euro voor een tweedaagse workshop (inclusief boerenlunch, koffie/thee en taart) en 95 euro bij deelname aan één workshopdag. Je bent pas van deelname verzekerd na overschrijving van het volledige bedrag op rekening nummer: NL21RABO0301126089 t.n.v. V.O.F. Buitenverwachting. Vermeld daarbij je naam en workshopdag(en). De workshop(s) gaan door bij minimaal 10 deelnemers, het maximale aantal is 15. Voor meer informatie: 06 430 86 252.

Reacties zijn gesloten.