Treur Kaas wint eerste prijs op internationale kaaswedstrijd

Treur Kaas in Woerden heeft op de International Cheese Awards op 25 en 26 juli in het Engelse Nantwich de eerste prijs – Supreme Champion – gewonnen met de kaas Jerseyhoeve Bio Schorren. Deze kaas wordt gemaakt op de Mèkkerstee in Ouddorp uit melk van Jersey-koeien van de Jerseyhoeve. De koeien grazen op natuurgebieden van Goeree-Overflakkee.

De één jaar oude Jerseyhoeve Bio Schorren werd in diverse rondes onderworpen aan een intensieve smaaktest door verschillende experts. Allereerst won de kaas goud in de categorie ‘Biologische kaas’. Vervolgens streed de kaas met alle niet-Engelse inschrijvingen mee om de trofee ‘Champion Overseas’ en ook deze prijs werd binnengesleept. Tot slot lag de kaas bij de beste kazen van de wereld en werd hij uitgeroepen tot ‘Supreme Champion’, de eerste plaats.

Meer prijzen

Treur Kaas sleepte ook met andere kazen prijzen in de wacht. Met de Kaas met een Verhaal werd de gouden award in de klasse ‘Speciality Cheese’ gewonnen en de trofee ‘Beste Kaasspecialiteit’. In dezelfde klasse werd met de Boeren Dóóreter een zilveren award binnengehaald. Voor de Chevretta Oud ontving Treur Kaas een gouden award in de categorie Geitenkaas.

Foto: International Cheese Awards

Reacties zijn gesloten.