Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours komt er weer aan

Op 27 en 28 september wordt voor de 57ste keer het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) georganiseerd. De winnaar van het NNKC, de beste kaaskenner van Nederland, zal op 6 oktober de Gouden Kaasboor overhandigd krijgen.

Jaarlijks doen zo’n 450 kaaskenners mee aan deze kaaswedstrijd. De deelnemers proeven ‘blind’ tien kaasmonsters van de meest gangbare Nederlandse kazen. Ze kijken, ruiken, voelen en proeven om te bepalen van welke soort, kwaliteit en leeftijd de kazen zijn. Daarbij worden ook eventuele smaakafwijkingen benoemd. Diegenen die het best proeven en de kaasmonsters weten te onderscheiden, vallen in de prijzen.

Tegelijk met Vakbeurs Foodspecialiteiten

De NNKC-keuringen worden tegelijkertijd gehouden met de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten. De prijsuitreiking is op donderdag 6 oktober 2016, locatie nog niet bekend.

Meer informatie en inschrijven: www.nnkc.nl.

Foto: NNKC

Reacties zijn gesloten.