Keuringsdienst van Waarde onderzoekt eiwitpoeder

Het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde gaat op 22 september over eiwitpoeder. Voor deze aflevering bezochten de makers van het programma onder andere boerderij De Groote Voort van de familie Van de Voort in Lunteren. Daar werd gefilmd hoe wei ontstaat. Wei-eiwit is op dit moment het door sporters meest gebruikte eiwit voor het kweken van spieren.

De Keuringsdienst van Waarde dook in het eiwitpoeder nadat het een vraag had gekregen van een aantal kampioen-rugbyspelers. Het voltallige team snoept na de training uit grote potten vol met eiwitpoeder. Om nog breder te worden dan ze al zijn. Want als je spieren wilt kweken moet je aan de eiwit-shakes. Zo lijkt het. Maar wat zit er precies in die grote mysterieuze potten? De Keuringsdienst gaat zoek naar het verhaal achter de witte sportpoeders.

Op de foto: Irene van de Voort met een presentator van de Keuringsdienst van Waarde.

Foto: KRO-NCRV/Keuringsdienst van Waarde

Reacties zijn gesloten.