‘Directe link boer en horeca belangrijkste trend’

Een kwart van de Nederlandse horecaondernemers vindt de directe link tussen boer en horeca momenteel de belangrijkste trend. Dat staat in de Duurzaameter 2016 (pdf), een jaarlijks onderzoek naar duurzaamheid onder 500 horecaondernemers van TrueTasteVentures in samenwerking met de Horecava-beurs.

Toonaangevende restaurants verbouwen zelf hun groenten of werken met vaste boeren en tuinders uit de streek. Een duurzame relatie met een boer of tuinder in combinatie met een eerlijke prijs voor zijn of haar producten, zorgt volgens de horecaondernemers voor een betere kwaliteit van de ingrediënten in de keuken. En zorgt ervoor dat kwaliteit boven kwantiteit gaat.
Het hebben van een directe link tussen horeca en boer wordt gevolgd door de trends: het koken zonder additieven (17 procent) en de inzet van diervriendelijker vlees (15 procent).

Foto: Dorina Andress/ Wikimedia

Reacties zijn gesloten.