Voor 20.000 euro kaas gestolen

Kaasdieven hebben hebben van 13 op 14 juni toegeslagen bij kaasmakerij Kaaslust van Jan Craens in Veenhuizen. 400 kazen haalden ze weg, zo’n 1.700 kilo. “Dat is voor 20.000 euro schade”, zei Craens in NRC. “Ze waren volgens de politie met zijn drieën.”

Dit geval past precies binnen de reeks van diefstallen op kaasboerderijen in 2015, zegt een politiewoordvoerder in de krant. “De werkwijze is hetzelfde. Ook nu wisten ze precies welke kazen ze moesten hebben.”

Voorkom kaasroof

In De Zelfkazer van februari gaf John de Hoon van Interpolis tips om kaasroof te voorkomen. Zo wees hij erop dat het dievengilde zich ook met digitale middelen kan voorbereiden. “Bijvoorbeeld via Google Maps krijg je al een goed beeld van een bedrijf en hoe je het best toegang kunt verkrijgen. Kijk zelf eens op die manier naar je bedrijf. Misschien zie je dan dingen waar je anders achteloos aan voorbijloopt”, aldus De Hoon.

Foto: Twan Wiermans

Reacties zijn gesloten.