Volle zuivel en volvette kaas aanbevolen in nieuw boek

Op het jaarlijkse congres Arts en Voeding, een initiatief van stichting Voeding Leeft, werd het boek ‘Diabetes type 2? Maak jezelf beter’ gepresenteerd. In dit boek wordt het eten van onder andere volle zuivel en volvette kaas nadrukkelijk aanbevolen. Boerderijzuivelbereiders kunnen hier hun voordeel mee doen en wellicht het boek in hun winkel verkopen.

Het boek geeft veel informatie over de nieuwste inzichten van de ziekte en adviezen over voeding om diabetes type 2 onder controle te krijgen. Het boek is geschreven door Hanno Pijl, hoogleraar diabetologie en internist aan het Leids Universitair Medisch Centrum, en Karine Hoenderdos, diëtist en journalist.
Meer over het boek is te vinden op bol.com.

Leefstijlprogramma

Voeding Leeft is ook bezig met de ontwikkeling van het leefstijlprogramma Keer Diabetes2 Om. Uit een proef met dit programma blijkt dat mensen met diabetes type 2 makkelijker kunnen afvallen en de ziektesymptomen onder controle kunnen houden met een vetrijk en koolhydraatarm dieet. In De Zelfkazer van april verscheen onder andere hierover het artikel Vetrijker eten kan gezond zijn (pdf).
Ook mensen die (nog) geen diabetes hebben, maar wel in de risicogroep zitten, kunnen het dieet volgen.

Foto: Shutterstock

Reacties zijn gesloten.