Graskaasseizoen officieel geopend met Graskaasdag Woerden

Met de Graskaasdag in Woerden, afgelopen zaterdag, is het graskaasseizoen officieel geopend. De veiling van een 125 kilogram wegende graskaas bracht 23.000 euro op voor het goede doel.

Het Agrarisch Centrum Woerden (ACW) organiseert jaarlijks op de eerste zaterdag van juni de Graskaasdag met onder meer een veiling van graskaas voor het goede doel. De veiling leverde 23.000 euro op. Het Van der Wel-IJff Fonds werd eigenaar van de graskaas van 125 kilo. Dit fonds wil deze graskaas volgend jaar, tezamen met de vele Woerdense mantelzorgers, aansnijden en opeten.
De opbrengst van de veiling gaat naar de Woerdense Voedselbank en het zuivelproject in Malawi van hulporganisatie Heifer.

Jos van Riet nieuwe ‘Kaaskoning van Woerden

Voorafgaand aan de Graskaasdag werd  Jos van Riet (76) gekozen tot de nieuwe ‘Kaaskoning van Woerden’. De gepensioneerde kaashandelaar heeft drie kaasboeken uitgebracht en vertegenwoordigt vol passie Woerden en kaas door heel Nederland, aldus de jury.
De verkiezing werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd. Toen werd Jan de Goey uitgeroepen tot ‘Kaaskoning van Woerden’.

Reacties zijn gesloten.