Nationaal Geiten Event op 10 september

Op zaterdag 10 september 2016 vindt in de IJsselhallen in Zwolle het Nationaal Geiten Event plaats. De Nederlandse Organisatie voor de Geitenfokkerij, de stichting Landelijke Geitenkeuring, LTO-vakgroep Melkgeitenhouderij en het vakblad Geitenhouderij bundelen hun krachten om noviteiten vanuit het bedrijfsleven, geitenkeuringen en een symposium te presenteren. Ook (Boeren)geitenkaas krijgt natuurlijk de nodige aandacht.

Het geitenevent heeft de tweejaarlijkse grote Franse geiten­beurs Capr’inov als voorbeeld genomen en brengt alle belanghebbenden vanuit de geitensector bijeen. Het symposium, speciaal voor professionele geitenhouders, zal als thema duurzaamheid krijgen. Sprekers zullen ingaan op de grote onderwerpen die spelen in de geitenhouderij.

Keuringen, geitenkaas en -vlees

Tijdens de keuringen zullen geiten van verschillende rassen strijden om de eer van mooiste dier. Er zijn geitenkaasjes en geitenvlees om te proeven. Op de beursvloer worden onder meer machines, apparatuur en voeding  voor de professionele geitenhouderij getoond. En natuurlijk is er ruimte voor een praatje met collega-geitenhouders.

Reacties zijn gesloten.