Keuring van schapen- en geitenkaas op Dag van het Schaap

Op zaterdag 11 juni is het weer zover: de Dag van het Schaap in Ermelo. Schapen- en geitenkaasproducenten kunnen op de Dag van het Schaap deelnemen aan de kaaskeuring onder leiding van Tineke van der Haven.

Met de volgende typen kaas kan worden deelgenomen aan de keuring:

1 Goudse kaas jong
2 Goudse kaas jong belegen (ouder dan 2 maanden)
3 Goudse kaas belegen (ouder dan 4 maanden)
4 Schapen-/geitenkaas met kruiden
5 Babyschapen-/geitenkaas
6 Verse Friese schapen-/geitenkaas
7 Overige kazen en kaasproducten

Aanmelden en aanleveren

De kosten voor deelname zijn 2 euro per kaas of product (ongeacht de hoeveelheid). De kaas dient blanco, dat wil zeggen zonder etiket, te worden aangeleverd. De kaas moet ook heel zijn (dus niet aangesneden).
De organisatie van de keuring stelt het op prijs als deelnemers van tevoren, via e-mailadres kaas@dagvanhetschaap.nl,  aangeven hoeveel en welke kaas ze inbrengen.
Op de Dag van het Schaap moet de kaas vóór 10.00 uur bij de infostand ingeleverd worden met de vermelding welke type kaas het is. Goudse kaas bij voorkeur op kamertemperatuur aanleveren, kaasproducten graag op koelkasttemperatuur.

Meer informatie over de Dag van het Schaap vindt u op www.dagvanhetschaap.nl.

dagvanhetschaap2

Foto’s: Dag van het Schaap

 

Reacties zijn gesloten.