Zuivelhoeve Barneveld gekozen tot Beste Boerenkaasspecialist 2016

Jan Jaap en Inge Overeem zijn met hun kaasspeciaalzaak Zuivelhoeve Barneveld in Barneveld gekozen tot Beste Boerenkaasspecialist 2016. Zij werden op 7 maart gehuldigd tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten van het Vakcentrum, Kaas en Delicatessen.

Tijdens het event op 7 maart werden nog twee prijzen uitgereikt. De titel Beste Buitenlandse Kaasspecialist 2016 ging naar De Kaasspeciaalzaak van Ed Boele in Den Haag. En De Nootzaak van Genieten in Voorburg van Alexandra Loopstra en Roos Hendriks werd uitgeroepen tot Beste Notenspecialist 2016.

Finale beoordeling

De finalisten werden beoordeeld op hun visie op het vak en de branche, de eigen aanpak daarin, het ondernemings- en winkelmanagement, het vakmanschap, voorlichting richting klant en de performance van de winkel. Daarnaast beoordeelde een consumentenjury, die zich niet bekend maakte in de winkel, het aanbod, de winkel en de behandeling die hen als klant ten deel viel.

Jurycommentaar

De jury was aangenaam verrast over Zuivelhoeve Barneveld. In het juryrapport staat: “De ondernemers, Jan Jaap Overeem en zijn vrouw Inge, zijn zeer enthousiast, beschikken over goede vakkennis en hebben een goede uitleg bij het mooie, uitgebreide boerenkaasassortiment dat ze voeren.  De passie voor boerenkaas wordt benadrukt door de boerenkruidenkaas midden in de winkel en de mooie, nette prijskaarten met veel informatie over de herkomst en de smaak in de hele winkel”.
De consumentenjury merkte het volgende op: bijzonder prettig en vakbekwaam geholpen;prima sfeer in de winkel; een mooi samenspel tussen de eigenaren tijdens mijn bezoek; geweldig: het verhaal bij elke kaas; alle zintuigen worden geprikkeld om iets te proeven/kopen.

Ambassadeurs

“Deze winkeliers zijn uitstekende ambassadeurs voor deze bedrijfstak; ik ben trots dat de jury tot deze keuze is gekomen”, zo zei Joop Goossens, directeur van de organiserende Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland.

winnaars-foodspecialiteitewinkels

Op de foto: Alle winnaars 2016: De Kaasspeciaalzaak Ed Boele,
De Nootzaak van Genieten en Zuivelhoeve Barneveld (v.l.n.r.).

Op de foto helemaal boven: Jan Jaap Overeem, Inge Overeem en presentatrice Astrid Joosten.

Foto’s: Vakcentrum/KDWN

Reacties zijn gesloten.