Proeflokaal voor streekproducten uit Groene Hart is klaar

Individuele, kleinschalige producenten van streekproducten kunnen nu in het proeflokaal van het Groene Hart Atelier terecht om met gebruik van de aanwezige professionele apparatuur nieuwe producten te ontwikkelen.

Het Groene Hart Atelier, dat op 18 maart officieel wordt geopend door gedeputeerde Han Weber, is hét kennisnetwerk en innovatiecentrum voor Groene Hart-streekproducten. Het Groene Hart Atelier is een initiatief van Stichting Groene Hart, kloppend hart en Stichting De Zevensprong Nieuwkoop. Het kennisnetwerk bestaat uit organisaties, kennisinstellingen en bedrijven die ondernemers kunnen adviseren en begeleiden bij productontwikkeling en professionele vermarkting van de streekproducten.

Proeflokaal in De Oude Stal

Het Groene Hart Atelier wordt geëxploiteerd door Marcel van Beek en Marian Vogelaar vanuit de gerenoveerde De Ruygeborg Hoeve op het terrein van Stichting De Zevensprong. Van Beek: “Om de Ruygeborgh Hoeve geschikt te maken als Groene Hart Atelier heeft een grote verbouwing plaatsgevonden. De Oude Stal, waarin het Groene Hart Atelier is gevestigd, is nu klaar  als proeflokaal. De Loopstal wordt in de loop van dit jaar aangepast voor het ontvangen van start-ups: jonge bedrijven die de eerste twee jaar zonder al te veel financiële risico’s optimale begeleiding krijgen voor het ontwikkelen van nieuwe Groene Hart-streekproducten. Tevens is er volop ruimte om te experimenteren”.

Open huis

Zaterdagmiddag 19 maart is er open huis en kunnen geïnteresseerden het Groene Hart Atelier bezoeken. Zondag 20 maart is in samenwerking met Natuurmonumenten een lammetjesdag.

Foto: groenehartstreekproducten.nl

Reacties zijn gesloten.