GTS-club voor juist merkengebruik

Een aantal Boerenkaasmakers heeft begin maart de zogenoemde GTS-club opgericht omdat er bij hen onvrede is over de voortduring van verkeerd kaasmerkengebruik. Met nieuwe impulsen: extra overleg en private controle, wil deze club juíst merkengebruik bevorderen. De Bond van Boerderij-Zuivel­bereiders staat positief tegenover de oprichting van de GTS-club.

GTS staat voor Gegarandeerde Traditionele Specialiteit. Boerenkaas is officieel door de Europese Unie erkend als GTS. Boerenkaas wordt bereid uit rauwe melk. Op Boerenkaas mag een speciaal kaasmerk worden gebruikt (GTS-merk). De GTS-club wil extra overleg over het (verkeerde) gebruik van dit merk met partijen als COKZ, ministerie van EZ en KB. Daarnaast wil de nieuwe club van kaasboeren private controle van het gebruik van het GTS-kaasmerk instellen. De club probeert daarvoor eerst aansluiting te vinden bij KB.
Een breed draagvlak zorgt volgens de GTS-club voor meer effect. De GTS-club vraagt Boerenkaasmakers daarom zich aan te sluiten. Aanmelden kan bij Lidia van Leeuwen,
l.vanleeuwen@boerenkaas.nl.

Reacties zijn gesloten.