Everdinger Blauw: nieuwe blauwaderkaas

In Doorn maakt kaasmaker Huig de Graaf de Everdinger Blauw. Deze nieuwe Nederlandse blauwaderkaas rijpt circa acht weken in voormalige munitiebunkers van Fort Everdingen,  gebouwd in 1842-1847 als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, langs de rivier de Lek.

De Everdinger Blauw is nog maar bij enkele kaasspeciaalzaken verkrijgbaar. De nieuwe kaas wordt geleverd door De Kaasfabriek. Volgens Erik van Dam van De Kaasfabriek smaakt de Everdinger Blauw niet pikant en niet mild, maar zit hij er een beetje tussenin.

Speciaalbierbrouwerij

Speciaalbierbrouwerij Duits&Lauret is sinds 2014 de eigenaar van Fort Everdingen. Daarvoor werd het een een lange tijd gebruikt door het ministerie van Defensie. Op het fortterrein komt een bierbrouwerij met proeflokaal, winkel en kleinschalige natuurcamping. De opening is naar verwachting komende april.

Op de foto’s: Everdinger Blauw en Fort Everdingen.

Foto’s: De Kaasfabriek

Reacties zijn gesloten.