Twee families met kaasboerderij kandidaat Agrarisch Ondernemer 2016

Tot de tien kandidaten van de verkiezing Agrarisch Ondernemer van het jaar 2016 behoren drie melkveehoudersfamilies, waarvan er twee kaas maken op de boerderij. Het betreffen de familie Van de Voort in Lunteren en de familie Wiersema-Roggeveld in Winsum.

De verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar wordt georganiseerd door de vakbladen Boerderij, Groenten en Fruit en Pluimveehouderij. De partners die betrokken zijn bij de verkiezing – ABN Amro, ForFarmers Hendrix, Flynth, Vion en NVM – selecteerden uit de aanmeldingen tien kandidaten. ‘De ondernemers hebben resultaat geboekt. De kandidaten hebben lef en visie. Alleen een concept of idee is niet voldoende. Daadkracht hoort bij deze ideeën’, aldus de partners.

Vijf genomineerden

De jury, onder leiding van voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland, kiest uit de tien kandidaten vijf genomineerden. De jury gaat bij hen op bedrijfsbezoek. In de laatste fase krijgt ook het publiek de mogelijkheid een keuze te maken. De winnaar van de titel Agrarisch Ondernemer van het jaar 2016, wordt op 31 maart bekendgemaakt. Ook de publieksprijs wordt dan uitgereikt.

remeker

Jan Dirk, Irene en Peter van de Voort van de De Groote Voort in Lunteren.
Foto boven: Jolanda Roggeveld en Martin Wiersema van Kleikracht in Winsum.

Agrarisch ondernemer 2009

In 2009 ging de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar naar kaasmakers Sjaak en Karin van Veen in Zoeterwoude.

Foto’s: Reed Business bv

Reacties zijn gesloten.