Cum Laude 2016: wie maken de lekkerste kaas en zuivel?

Cum Laude, de landelijke wedstrijd om de lekkerste boerderijzuivelproducten, is weer beginnen. Op 3 maart leverden de deelnemende boeren hun producten in. Op 7 maart vond de technische keuring plaats en op 8 maart is de proeverij. De winnaars worden op 10 maart bekendgemaakt op Boerderij de Boerinn in Kamerik.

Aan Cum Laude 2016 doen 93 boeren en boerinnen mee die op hun boerderij kaas en/of andere zuivel maken. De meesten zenden kaas in voor de categorie Goudse Boerenkaas uit koemelk. In totaal telt Cum Laude dit jaar 11 kaas- en zuivelcategorieën. Voor de (vloeibare) boerderijzuivelcategorieën stuurden 27 bereiders in totaal 54 producten in: dat is meer dan in voorgaande jaren. Wellicht komt dat doordat ook vloeibare zuivel nu technisch werd beoordeeld door keurmeesters.

Cum Laude-producten proeven

De prijswinnaars worden op 10 maart bekendgemaakt en gehuldigd tijdens een feestelijke bijeenkomst op Boerderij de Boerinn in Kamerik. Op zaterdag 19 maart kan iedereen de winnende Cum Laude-producten proeven en in gesprek te gaan met de makers ervan op het evenement ‘Ontmoet de Boer en Proef Cum Laude’  in de Fenix Food Factory in Rotterdam.

Extra nieuwsbrief

Vanwege Cum Laude verschijnt er op 10 of 1 maart een extra nieuwsbrief van De Zelfkazer met daarin de namen van de winnaars en de punten die ze hebben gekregen.

Reacties zijn gesloten.