Wedstrijd ‘Nederlands Beste Boerenkaasspecialist’ weer van start

De inschrijftermijn voor de Productcategoriewedstrijd ‘Nederlands Beste Boerenkaasspecialist’ is op 8 januari gesloten. De selectieronde loopt van 11 januari tot 1 februari en de finaleronde van 5 februari  tot 26 februari. De winnaar wordt op 7 maart bekendgemaakt.

De Productcategoriewedstrijden worden georganiseerd door de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland en het Vakcentrum. Naast de wedstrijd om Nederlands Beste Boerenkaasspecialist wordt er ook gestreden om de titels Nederlands Beste Buitenlandse Kaasspecialist en Nederlands Beste Notenspecialist.

Vak- en consumentenjury

De deelnemers worden minimaal bezocht door een collega-winkelier uit een andere versbranche, een vakdeskundige en een consumentenjurylid. In de finaleronde krijgen de ondernemers bezoek van een vakdeskundige, een consumentenjurylid en de winnaar van 2014: Ardaan de Groot van De Kaasmakerij in Almere Haven.
Aan de hand van de juryrapportages krijgen alle deelnemers een rapport. Op basis van de jurybeoordelingen wordt de winnaar gekozen.

Nationale Competities

De Productcategoriewedstrijden worden afgewisseld met de Nationale Competities ‘Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak’ en ‘Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel’. Beide wedstrijden vinden om het jaar plaats.

Op de foto: Winnaars ‘Nederlands Beste Boerenkaasspecialist 2014’ Deirdre en Ardaan de Groot van De Kaasmakerij in Almere Haven.

Foto: Leo Koomen/Blad in Bedrijf

Reacties zijn gesloten.