Veel media-aandacht voor diefstal boerenkaas

Boerenkaas kreeg eind vorige week veel aandacht van de regionale, landelijke en zelfs internationale media. Voorzitter Irene van de Voort van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders stond vele journalisten van kranten en radio- en televisieprogramma’s te woord. De aanleiding was niet leuk: diefstal van kaas van kaasboerderijen.

Volgens de krant nrc next is er in 2015 minstens 8.500 kilo kaas gestolen van zes kaasboerderijen. Deze kaas vertegenwoordigt een waarde van bijna 90.000 euro.

Russische markt

De politie weet niet wie achter de diefstallen zit, maar de kaasboeren- en boerinnen denken dat de gestolen kazen bestemd zijn voor de Oost-Europese markt. Irene van de Voort, voorzitter van Bond van Boerderij-Zuivelbereiders, denkt aan de Russische markt, al blijft het volgens haar speculeren. “Vanwege de boycot gaat er op dit moment heel weinig kaas die kant op. Het is een schaars goed, en dat drijft de prijs op. Het zou verklaren waarom er nu ineens zo veel gestolen wordt”, zei ze in nrc next.

Op onder andere de websites van het NOS Journaal, RTV Noord-Holland en Omroep Gelderland zijn video’s over de kaasdiefstal terug te kijken.

Reacties zijn gesloten.