Staatssecretaris proeft Boerenkaas op Grüne Woche in Berlijn

Marga Mooren was namens de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders aanwezig op de Grüne Woche 2016 van 15 tot en met 24 januari in Berlijn. Zij liet onder anderen staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken proeven van Boerenkaas.

Van Dam opende op 15 januari het Nederlandse paviljoen op de internationale landbouwbeurs Grüne Woche in Berlijn, samen met de Duitse minister van Landbouw Christian Schmidt en de burgemeester van Berlijn Michael Müller. De Grüne Woche is de grootste beurs voor landbouw, tuinbouw en voedsel ter wereld.

Indruk maken

Nederland neemt sinds 1953 deel aan de Grüne Woche en is daarmee de oudste buitenlandse deelnemer. In het Nederlandse paviljoen zijn veel sectoren uit de landbouw, tuinbouw, visserij en voedselindustrie vertegenwoordigd. Dit jaar was de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders voor het eerst aanwezig om de Boerenkaas te laten zien en proeven; om er indruk mee te maken.

Extra brochure

Het ministerie van Economische Zaken bracht een extra brochure uit om ook de (nieuwe) Nederlandse kwaliteitswijnen en de geografisch beschermde producten, inclusief de GTS Boerenkaas, extra in het zonnetje te zetten en te presenteren in een stand op de Grüne Woche.

Reacties zijn gesloten.