Met melksommelier naar Engeland

Melksommelier Bas de Groot organiseert met ondersteuning van The Milk Story een driedaagse studiereis naar het Verenigd Koninkrijk. De reis, van 21 tot en met 23 maart, voert onder andere naar een melkveebedrijf in Wales dat de melk lokaal en rauw afzet. Hier worden de kalfjes een tijd bij de koe gelaten en krijgen de koeien alleen gras gevoerd.

Ook wordt een bezoek gebracht aan een bedrijf dat een oud Engels rundveeras (dubbeldoelras), de Red Poll, opnieuw als nutdier heeft ingezet door de melk voor groot deel te verwerken tot een unieke kaas volgens oud recept. De kaas en het vlees van het bedrijf, van het tevens oude Britse ras Blue Albion, staan hoog aangeschreven bij de betere horecabedrijven van onder meer Jamie Oliver. Ook de melk (gepasteuriseerd, maar niet gehomogeniseerd) wordt zo veel mogelijk direct afgezet.

Meer informatie over de studiereis vindt u op de website van The Milk Story.

Op de foto: Een Red Poll-koe op een boerderij in Suffolk, Engeland.

Foto: Wikimedia

Reacties zijn gesloten.