Chefkoks schreeuwen om goede boter

Chefkoks die aangesloten zijn bij de Slow Food Chefs Alliantie schreeuwen om goede boerenboter. Dat zegt Frank van Elsdingen van deze alliantie in vakblad De Zelfkazer. Hij wil de chefs en boeren en boerinnen die mooie rauwmelkse boter maken graag met elkaar in contact brengen.

Bij de Slow Food Chefs Alliantie zijn 59 chefkoks aangesloten. Ze komen regelmatig bijeen. “Laatst heb ik rauwmelkse boter uit melk van Blaarkoppen meegenomen naar een bijeenkomst van de chefs. Ze waren heel enthousiast. Veel van hen willen graag rauwmelkse boerenboter gebruiken, maar weten niet hoe ze eraan moeten komen”, aldus Frank. Volgens hem heeft ambachtelijk bereide rauwmelkse boter veel meer smaak dan ‘gewone’ boter. “Het smaakt ook wat dierlijker.” Daarbij komt dat boerenboter een verhaal heeft dat de Slow Food-chefkoks aan hun gasten kunnen vertellen. Transparantie over de herkomst van de ingrediënten die de chefkoks gebruiken, is een van de criteria van de alliantie. Overigens is Boeren-Leidse boter opgenomen in de Ark van de Smaak van Slow Food.

Boeren en boerinnen die mooie rauwmelkse boter maken, van koe-, geiten- of schapenmelk­, kunnen een mailtje sturen naar Frank van Elsdingen via alliantie@slowfood.nl.

Foto: www.boerderijzuivel.nl

Reacties zijn gesloten.