Nieuwe producten uit schapenmelk op Vakbeurs Foodspecialiteiten

Het praktijknetwerk van tien Nederlandse melkschapenhouders presenteert op de Vakbeurs Foodspecialiteiten op 30 september en 1 oktober in Houten nieuwe zuivelproducten uit schapenmelk.

Twee jaar geleden werd het praktijknetwerk opgericht. Afgelopen jaar ging een aantal melkschapenhouders, onder begeleiding van Gea van der Puijl, echt aan de slag met de ontwikkeling van nieuwe zuivelproducten of met de verbetering van een bestaand product. De vraag vanuit het verkoopkanaal naar feta van echte schapenmelk, saladekaas en mooie schapenkazen voor een kaasplankje gaven richting aan de productinnovatie uit schapenmelk.

Concreet resultaat van dit project is een aantal onderscheidende schapenmelkproducten zoals een brie, een verse kaas, zowel naturel als met kruiden, een bierbostelkaas, mengkazen met melk van koe en schaap, maar ook één van geiten- en schapenmelk, schapenyoghurt en kazen met een natuurlijke korst. Het praktijknetwerk heeft nog meer leuke ideeën op de plank liggen die verder ontwikkeld kunnen worden.

Melkschaap

 

Reacties zijn gesloten.