NieuwVers zoekt lekkere en duurzame zuivel

Boerderijzuivelbereiders kunnen hun zuivelproducten aanmelden bij NieuwVers. NieuwVers is namelijk op zoek naar ‘zalige zuivel’: kaas, yoghurt, vla, kwark, hangop, boter, crème fraîche, mozzarella, ghee, ‘gewoon’ pure rauwe melk enzovoort. Als het maar lekker is én qua duurzaamheid zo ver mogelijk voorop loopt.

NieuwVers helpt de koplopers onder de boeren en voedselverwerkende bedrijven bij het ontwikkelen en in de markt zetten van hun unieke en vooruitstrevende producten. Dit keer is NieuwVers op zoek naar zuivelproducten, gemaakt van melk van koeien, geiten, schapen, buffels of zelfs paarden of kamelen.

Tot 17 april 2014 kunnen boeren en melkverwerkers zich aanmelden bij Dorine Rüter van NieuwVers, dorine.ruter@urgenda.nl – 06-57 93 86 93. Zij kan u informeren over de verdere details van de procedure en voorwaarden voor deelname.

Op Foodlog.nl vindt tot 28 maart een discussie plaats over ‘zalige zuivel’. Boeren en consumenten kunnen aan deze discussie deelnemen.

Bij het selecteren van de echte koplopers onder de zuivelproducenten van Nederland, laat NieuwVers zich assisteren door drie zuivelexperts: dierenarts Bert van Niejenhuis, duurzaamheids- en zuivelspecialist Klaas-Jan van Calker en bodemkenner Nicolette Klijn. Ook zij praten komende week mee op Foodlog.nl.

Meer informatie vindt u op www.nieuwvers.nu.

Reacties zijn gesloten.