Rabobank: kansen voor boerderijzuivelsector

Boerderijzuivelbereiders kunnen blijven profiteren van een toenemende belangstelling voor streekproducten. Dat zegt sectormanager Jan van Beekhuizen van Rabobank Nederland in de speciale editie van De Zelfkazer ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders.

“Huidige consumententrends als de interesse in de herkomst van voedsel, authenticiteit en smaakbeleving zijn kansen voor de boerderijzuivelsector. De streekproductentrend zet door. Een andere kans is dat je als boerderijzuivelbereider invloed hebt op de marges: wees je daarvan bewust en durf te vragen”, aldus Van Beekhuizen.

Volgens Van Beekhuizen kunnen boerderijzuivelbereiders nog wel meer aandacht hebben voor het vermarkten van de duurzaamheidskenmerken van hun bedrijf, zoals energiebesparing en koeien in de wei. “Bij een financieringsaanvraag kijken we als bank naar de integrale duurzaamheid van een bedrijf. Bij een boerderijzuivelaar die duurzaamheid in het hele bedrijf heeft doorgevoerd, zullen we verder gaan met financieren dan bij een ondernemer die duurzaamheid er een beetje bij doet.”

Het hele interview met Jan van Beekhuizen kunt u lezen in De Zelfkazer van februari die deze week verschijnt. Of vraag een gratis proefnummer aan.

Reacties zijn gesloten.