Boerenkaasmarkt en -keuring in Sauerland

De middenstandsvereniging Hüsten en Slow Food Sauerland organiseren op zaterdag 5 en zondag 6 april 2014 in het Duitse Arnsberg-Hüsten in het Sauerland de 14de Internationale Sauerlandse Kaasmarkt met boerenkaaskeuring.

Rond de kerk van Arnsberg-Hüsten, op drie uur rijden met de auto van Utrecht, trekken circa 30 boerenkaasmakers uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Nederland met hun stands zo’n 5.000 tot 7.000 bezoekers. Die kopen niet alleen kaas, maar ook wijn en delicatessen.

Zowel voorafgaand als na het evenement besteden veel kranten, radio en tv ruime aandacht aan deze markt voor fijnproevers. Bovendien is er een jury die de daartoe ingezonden kazen keurt en vervolgens vaststelt welke boerenkaas van welke kaasmaker de Sauerlandse Kaasprijs krijgt uitgereikt.

Geïnteresseerde Nederlandse en Belgische boerenkaasmakers kunnen zich voor informatie over en deelname aan deze markt aanmelden bij de organisator, Rupert Schulte, tel. 0049-(0)2932-37650 of mobiel 0031-(0)171-7474543, e-mail:rupert.schulte@t-online.de.

sauerland

 

 

Reacties zijn gesloten.