Kaasboeren bedenken nieuwe weidrank

Vier kaasboeren hebben binnen het praktijknetwerk ‘Nieuwe weiproducten’ een nieuwe weidrank ontwikkeld. Een van de deelnemers, Jos Pelgröm van Loverendale-Ter Linde in het Zeeuwse Oostkapelle, wil het product nu gaan vermarkten. Hij streeft ernaar de weidrank in het vroege voorjaar van 2014 in het winkelschap te presenteren.

Jos Pelgröm creëerde een werkgroep om de door het praktijknetwerk ontwikkelde weidrank verder uit te ontwikkelen en te vermarkten. In de werkgroep zitten, naast Pelgröm zelf, Marga Mooren (Wei4all) en Deborah Post (Rootz).

Biologisch-dynamische boerderij Loverendale wil de nieuwe weidrank zo puur mogelijk houden: suikervrij en zonder conserveringsmiddelen en andere toevoegingen. De weidrank is er in de smaken appel-peer, vlierbessen en vlierbloesem. Voor de vermarkting wordt eerst gekeken naar de biologische groothandel.

Geïnteresseerde kaasboeren van buiten het praktijknetwerk ‘Nieuwe weiproducten’ kunnen ook aan de slag gaan met de weidrank, want de opgedane kennis is vrij toegankelijk. Hiervoor kan contact opgenomen worden met de werkgroep via www.wei4all.nl.

Het hele artikel leest u in De Zelfkazer van december die in week 49 verschijnt. Of vraag een gratis proefnummer aan.

nieuwe_weidrank

De nieuwe weidrank van Loverendale.
Foto: Loverendale

 

Reacties zijn gesloten.