Erf 1 met boerenvanillevla in top drie van De Smaak van NL

Op 25 november was het zover: de finale van De Smaak van NL, de verkiezing van het lekkerste product van Nederlandse bodem. De familie Bruins van zuivelboerderij Erf 1 in Kampen werd met haar boerenvanillevla uitgeroepen tot winnaar van de regio Noord- en Oost-Nederland en eindigde daarmee tevens in de top drie.

In totaal waren er negen finalisten, drie per regio (West-Nederland, Zuid-Nederland en Noord- en Oost-Nederland). Ook de familie Bokma van kaasboerderij De Nylander in Workum zat in de finale met haar Friese nagelkaas.

Landelijke winnares werd Nina Weerman van ‘Nice op een stokje’ met aardbeienijsjes. In de top drie zat verder Larisse van der Haar-Buijze van ‘Larisse’ met Sweet Pepper Surprise, een zoete saus van puntpaprika’s. De publieksprijs ging naar Hein Corten en Yannic Stortelder van The Pommbar met Pommbar: gekruide aardappelsnack.

De winnaars van De Smaak van NL 2013. Foto: Einte Visser/Syntens

De winnaars van De Smaak van NL 2013.
Foto: Einte Visser/Syntens

Eerder over: Fijnproever | Nieuw product

Reacties zijn gesloten.