Boerenkaas met salie veelbelovend product

De boerenkaas bedekt met salie, genaamd Saliebloempje, van Kaasboerderij Booij in Streefkerk, is op 2 oktober gekozen tot meest veelbelovende nieuwe Groene Hart Streekproduct 2013. Marijke Booij kreeg voor de kaas ‘t Groentje uitgereikt.

Marijke Booij grijpt met haar winnende kaas terug op receptuur van haar oma. ‘De ronde kaas met een groot salieblad erop is een lekkere kaas, zacht, en rijk aan smaak die in de mond goed tot ontwikkeling komt’, zo meldt het juryrapport.

Ook veelbelovend nieuwe streekproducten zijn volgens de jury de kaasstroopwafels (met boerenkaas) van Patissiers Femke en Sander uit Reeuwijk en Wei Wit (weikaas, ricotta) van Marga Mooren uit Rijpwetering.

De ganzenworst van Paul van den Hoven Wildvleesch werd gekozen tot het lekkerste Groene Hart streekproduct van 2013. “Deze worst heeft een goede structuur en is, door gebruik van kinnebak (varkensvet), rijk van smaak. Daarnaast voldoet het verhaal en het product van het jonge Rotterdamse bedrijf Wildvleesch aan alle criteria: ambachtelijk en streekeigen. Het is gewoon een ontzettend goede worst.”

Prijswinnaars 2 (2)

Eerder over: Overig

Reacties zijn gesloten.