Jos van der Geest publiekswinnaar Woerdense kaaskeuring

Elk jaar worden op zo’n twaalf plekken in Nederland regionale boerenkaaskeuringen gehouden. De eerste regionale boerenkaaskeuring van 2013 vond op 27 augustus plaats op Kaasboerderij Janmaat in Woerden.

Meer dan negentig kazen van verschillende boeren werden door acht deskundige keurmeesters beoordeeld. Zij concludeerden dat de boerenkaas die in 2013 is geproduceerd van hoge kwaliteit is. Volgens het publiek was de kaas van Jos van der Geest de lekkerste.

De in Woerden gekeurde kazen waren grotendeels van zelfkazende boeren, maar ook boerenkazen van handelaren waren van de partij. Naast de Goudse boerenkaas zijn ook schapen- en geitenkazen gekeurd. Daarnaast zijn ook kazen met bijzondere toevoegingen en met andere korsten beoordeeld.

Na de beoordeling door de keurmeesters werd er een publiekswinnaar gekozen. Bezoekers van het evenement Vermaak met Smaak konden de beste kaas proeven in de vijf categorieën: 1) jong belegen, 2) oude kaas, 3) kruidenkaas, 4) handelskazen, 5) kaas uit verwarmde melk. De kaas uit verwarmde melk van Jos van der Geest uit Oud Ade kwam als lekkerste uit de bus.

Uitslag boerenkaaskeuring Woerden 2013

Babykaas
1) Dick van der Weerd, Woerden: 91 punten
2) Familie van Vliet, Snelrewaard: 90 punten

Jong belegen kaas
1) Dick van der Weerd, Woerden: 94 punten
2) Familie Lekkerkerk, Montfoort: 93 punten

Oude kaas
1) Familie van Schaik, Stelendam: 94 punten
2) Floor Verweij, IJsselstein: 94 punten

Kruiden-, schapen- en geitenkaas
1) Familie Cromwijk, Papekop: 93 punten
2) Kaasboerderij Janmaat, Woerden: 93 punten

Kaas uit verwarmde melk
1) Jos van der Geest, Oud Ade: 94 punten
2) Joost Dieijen, Bodegraven: 92 punten

Productomschrijving:
·  GOUD: Groene Hart Kaas van familie Cromwijk uit Papekop
·  GOUD: Romero Kaas van familie Verweij IJsselstein
·  GOUD: Le Petit Doruvael van familie Vlooswijk Montfoort

Handelskaas
1) Vandersterre Groep, Bodegraven: 96 punten
2) De Goeij Kaas, Woerden: 96 punten

Eerder over: Kaaskeuring

Reacties zijn gesloten.