Nieuwe fosfatasetest ingezet voor ‘Kaas van de Boerderij’

Qlip heeft een nieuwe fosfatasetest operationeel waarmee onderscheid gemaakt kan worden tussen kaas bereid uit rauwe melk en kaas uit gethermiseerde melk.

In samenwerking met de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders heeft Qlip met de nieuwe fosfatasetest een pilot uitgevoerd op kaasmonsters. Op basis van dit vergelijkende onderzoek kon Qlip de warmtebehandelingen in drie categorieën onderbrengen: kaas bereid uit rauwe melk, kaas bereid uit gethermiseerde melk en kaas bereid uit gepasteuriseerde melk.

De Bond van Boerderij-Zuivelbereiders gaat de nieuwe fosfatasetest allereerst inzetten voor het nieuwe merk ‘Kaas van de Boerderij’. Gebruikers van dit merk moeten onder andere aantonen welke eventuele (warmte)behandeling de melk voor de bereiding heeft ondergaan. Dit gebeurt met de nieuwe test van Qlip. De uitslag van de test moet overeenkomen met de vermelding op de betreffende kaas.

Meer over de nieuwe fosfatasetest kunt u lezen in het juninummer van De Zelfkazer dat op 7 juni verschijnt.

Eerder over: Bereiding

Reacties zijn gesloten.