Boerenkaas uit Groene Hart bij C1000 Bodegraven

Kaas, jams, chutney’s, eieren en sappen: vanaf donderdag 13 juni 2013 zijn deze en meer Groene Hart-streekproducten te verkrijgen bij C1000 Langerak op het Raadhuisplein in Bodegraven. Op die dag opent wethouder Kees Oskam om 10.00 uur het speciaal voor deze producten ontwikkelde en gevulde schap.

“Met het realiseren van het speciale Groene Hart-streekproductenschap komen drie wensen tegelijkertijd uit”, vertelt Ruud Langerak van C1000 Langerak. “C1000 heeft al geruime tijd de wens om zich meer richten op de verkoop van streekproducten, om zo het publiek bewuster te maken waar het voedsel vandaan komt.” Via stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk, die lokaal voedsel hoog op haar wensenlijst heeft staan, kwam Daan Meijerink, operationeel manager bij C1000, in contact met stichting Groene Hart, kloppend hart. Langerak: “Al snel bleek dat Groene Hart, kloppend hart, via de Groene Hart-coöperatie, eigenlijk alle producten konden leveren die wij op het oog hadden én dat zij het Groene Hart-streekproductenschap aan het ontwikkelen waren om te komen tot meer verkooppunten. Een afspraak was snel gemaakt en nu, een paar weken later, staan de producten al bij ons te pronken.“

“Stichting Groene Hart, kloppend hart heeft de ambitie om het komende jaar het aantal kleinere verkooppunten flink uit te breiden”, licht voorzitter Jan Kooijman van de stichting toe. “Het Groene Hart-streekproductenschap, waarvan C1000 Langerak nu de primeur heeft, is klaar: een mooi schap gevuld met wat langer houdbare Groene Hart-streekproducten. Deze producten zijn gecertificeerd als Erkend Streekproduct en daarmee gegarandeerd duurzaam in het Groene Hart geproduceerd en verwerkt. Met deze opening in deze C1000 zijn we erg blij, we zien er naar uit dat vele C1000-winkels het initiatief van Ruud Langerak zullen volgen”.

Eerder over: Algemeen

Reacties zijn gesloten.