Zuivelvet verkleint mogelijk kans op hart- en vaatziekten

Aan de hand van een combinatie van vetzuren in het bloed is aan te tonen hoe groot de inname van zuivelvet is van mensen. Dat ontdekte Ilse Pranger in haar promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Uit haar onderzoek blijkt ook dat consumptie van zuivelvet mogelijk de kans op hart- en vaatziekten verkleint bij mensen met een algemeen goede gezondheid. Lees meer ❯

Publieksprijs ‘Beste graslandboer van 2019’ voor familie Van de Voort

De publieksprijs van de verkiezing ‘Beste graslandboer van 2019’ is voor de familie Van de Voort uit Lunteren. Dat meldt vakblad Veeteelt die de verkiezing organiseerde. Lees meer ❯

Beste zelfkazers van de regio Leiden gekozen

In Zoeterwoude werd op 24 oktober de jaarlijkse Rondom Leiden-kaaskeuring gehouden. 25 kaasmakende boeren uit de regio zonden 78 boerenkazen in voor de keuring. De gebroeders Van der Plas van Kaasboerderij de Annahoeve in Sassenheim werden uitgeroepen tot beste zelfkazers van de Leidse regio. Lees meer ❯

Rabo: zuivelconsumptie groeit met 2 tot 2,5 procent tot 2022

De consument vraagt volgens de bank steeds meer om ‘premium’ producten in kleinere verpakkingen. Hierdoor wordt de maximale toegevoegde waarde van melkstromen steeds belangrijker. Lees meer ❯

Douwe Dijkstra wint Gouden Kaasboor

Douwe Dijkstra, werkzaam bij Rouveen Kaasspecialiteiten in Rouveen, heeft met 241 punten de zestigste editie van het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) gewonnen. Op 10 oktober kreeg hij de bijbehorende Gouden Kaasboor uit handen van televisiepresentatrice Anita Witzier. Lees meer ❯

Slow Food en Dutch Cuisine gaan gebruik streekproducten samen bevorderen

Dutch Cuisine en Slow Food Nederland gaan samen het gebruik van streekproducten in de horeca bevorderen. Daarmee willen ze een duurzamer voedselsysteem stimuleren. Lees meer ❯

Verkiezing Groene Hart Streekproduct begint in restaurants

Bezoekers van vier restaurants in het Groene Hart kunnen van 15 oktober tot en met 24 november mee bepalen welke producten in aanmerking komen voor de titel Groene Hart Streekproduct 2019. Lees meer ❯

Salon du Fromage: ontmoet de crème de la crème in Parijs

De tweejaarlijkse internationale vakbeurs Salon du Fromage et des produits laitiers vindt in 2020 weer plaats in Parijs, van 23 tot en met 26 februari. Ook Nederlandse kaasmakers, zuivelbereiders en kaasspecialisten kunnen er inspiratie opdoen. Lees meer ❯

Kruidenrijk grasland past goed in verhaal

Kruidenrijk grasland past goed in het verhaal van duurzaam geproduceerde boerderijzuivel. En niet ieder type kruidenrijk grasland hoeft te leiden tot een lagere gras- en melkproductie. Dat zegt Pedro Janssen, onderzoeker Duurzame veehouderij & Agrobiodiversiteit bij het Louis Bolk Instituut, in De Zelfkazer van oktober. Lees meer ❯

Zuivelhoeve Zutphen maakt ‘Mooiste Kerstpakket 2019’

Valerie Lotgering en Dianne Kuenen van kaasspeciaalzaak Zuivelhoeve Zutphen mogen zich de makers van het ‘Mooiste Kerstpakket 2019’ noemen. De verkiezing van het mooiste kerstpakket vond plaats op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. Lees meer ❯