Boerenkaas en -zuivel maand lang bij lokale Albert Heijn

Met het initiatief ‘Jonge boer over de vloer’ biedt Albert Heijn vanaf 11 februari een podium aan producten van jonge Nederlandse boeren, onder wie Boerenkaasmaker Siebe van de Crommert (24) uit Erp en boerderijzuivelbereider Dirk Pullens (26) uit Raamsdonkveer. Lees meer ❯

CBS: hoge bruto-opbrengst uit rechtstreekse verkoop

Van de melkveebedrijven die rechtstreeks of via één tussenschakel leveren aan de consument, haalt 57 procent de helft of meer van de bruto opbrengst uit deze directe verkoop. Bij geitenbedrijven is dat met 61 procent nog hoger. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Lees meer ❯

Listeria krijgt in Goudse kaas vrijwel geen kans

De concentratie ongedissocieerd melkzuur in natuurgerijpte Goudse kaas is voldoende voor volledige groeiremming van Listeria monocytogenes. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Ellen Wemmenhove aan Wageningen University & Research.  Lees meer ❯

Exclusieve boerderijzuivel: rauwmelkse geitenkefir

Een nieuw, exclusief boerderijzuivelproduct, dat is de biologische rauwmelkse kefir van geitenmelk van Mart-Jan en Willy de Jong van De Bonte Weide in Stolwijk. “We wilden een product maken dat nog niet in Nederland te koop was”, vertelt Mart-Jan. Lees meer ❯

Bacteriesamenstelling in melk varieert nogal

Er is meer variatie dan verwacht in de samenstelling van de bacteriepopulatie in tankmelk, ook binnen één boerderij. Dat blijkt uit onderzoek dat is gedaan in Noorwegen. De onderzoekers bestudeerden drie keer de melk van 45 melkveebedrijven in twee geografische gebieden. Lees meer ❯

Weer lentecampagne in Groene Hart

Ondernemers in het Groene Hart kunnen hun lente-activiteiten weer melden bij Praktijk voor Plattelandsontwikkeling voor de promotiecampagne ‘Vier de Lente in het Groene Hart’ van 23 maart tot en met 23 juni 2019. Lees meer ❯

Cheese Experience in voormalige bioscoop in Gouda

In het pand in Gouda waar de Arcadebioscoop gehuisvest was, komt de Cheese Experience, een attractie over de wereld van kaas. Lees meer ❯

Workshop over rauwmelkse producten op Bio-beurs

‘Rauwmelkse producten: gezond of gevaarlijk?’ Dat is het onderwerp van een van de zeventig workshops op de Bio-beurs op 23 en 24 januari in de IJsselhallen in Zwolle. Lees meer ❯

Schiermonnikoog komt met eigen kaas

Op Schiermonnikoog gaan zeven boeren hun eigen kaas produceren. Dat moet zorgen voor een betere aansluiting tussen landbouw en natuur. In 2020 liggen de eerste kaasjes in de schappen, zo meldt de provincie Friesland die de boeren steunt met ruim 153.000 euro. Lees meer ❯

‘Waardering van klant geeft meeste energie’

Pauline en Henk Beunk van Reggezuivel in het Twentse Notter stuurden vier producten in voor de Cum Laude Awards Zuivel en Zachte kaas op 1 oktober op de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Voor drie producten kregen ze een gouden award. “Het was overweldigend”, … Lees meer ❯