Online thee-en-kaas-proeverij op Moederdag

Gemma Breedijk, kaaskeurmeester en eigenaar van streekwinkel Boer en Goed in Zoeterwoude, organiseert op Moederdag op 10 mei de online workshop Thee & Kaas. De workshop geeft zij samen met theesommelier Debbie van Haastrecht.  Lees meer ❯

Routine-inspecties alleen onvoldoende voor ontdekken voedselfraude

Bij alleen routine-inspecties wordt slechts het topje van de voedselfraude-ijsberg ontdekt en goed verhulde fraudes blijven verborgen. Door verschillende strategieën te combineren, gaat de pakkans omhoog. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Karen Gussow. Lees meer ❯

Versspeciaalzaken tonen hun kracht in tv-spot

Versspeciaalzaken, waaronder de kaasspeciaalzaken, laten in een nieuwe tv-spot gezamenlijk de kracht zien van de ‘versspecialist in jouw buurt’. Dat meldt Stichting Foodspecialiteiten Nederland. Lees meer ❯

COKZ: vier overtredingen in 2019

Het COKZ heeft in 2019 vier overtredingen vastgesteld met betrekking tot Boerenkaas, net zoveel als een jaar eerder. Dat staat in het jaarverslag van het COKZ over 2019. Lees meer ❯

Slow Food maakt kleinschalige voedselondernemers beter vindbaar

Slow Food heeft het digitale platform www.slowfood.nl/kieslokaal opgericht. Slow Food maakt met het platform lokale, vaak kleinschalige voedselondernemers in het hele land vindbaar en stimuleert consumenten daarmee om lokaal boodschappen te doen, juist nu tijdens de uitbraak van het coronavirus. Lees meer ❯

Winnaars Cum Laude Awards 2020

De winnaars van de Cum Laude Awards 2020 zijn bekend. De prijzen werden op 12 maart uitgereikt in Fort Wierickerschans in Bodegraven. Lees meer ❯

Finalisten Beste Foodspecialisten Boerenkaas bekend

In januari is de voorronde van de verkiezing van Nederlands Beste Foodspecialist Boerenkaas van start gegaan. Drie winkels hebben de finale gehaald, meldt Stichting Foodspecialiteiten Nederland. Lees meer ❯

Weer verkiezing lekkerste nieuwe product

De Amsterdam Food Pitch, een verkiezing van het lekkerste nieuwe product, georganiseerd door groothandel De Kweker in Amsterdam, is weer van start gegaan. Lees meer ❯

Nieuwe kaas van Erf 1

Irene Bruins van Zuivelboerderij Erf 1 heeft een nieuwe kaas op de markt gebracht: Kampereilander Kaas. De naam verwijst naar de plek waar de kaas wordt gemaakt, het Kampereiland waar de boerderij van de familie Bruins staat. Lees meer ❯

‘Eigen logistiek moet iets toevoegen aan je business’

Ondernemers die werken binnen een korte keten, zoals boerderijzuivelbereiders, moeten niet te lang doorgaan met zelfstandige distributie als die niets toevoegt aan hun onderneming. Zo snel mogelijk uitbesteden is dan beter. Dat zei Drees Peter van den Bosch tijdens een bijeenkomst van de Taskforce Korte Keten. Lees meer ❯