Verkiezing Groene Hart Streekproduct begint in restaurants

Bezoekers van vier restaurants in het Groene Hart kunnen van 15 oktober tot en met 24 november mee bepalen welke producten in aanmerking komen voor de titel Groene Hart Streekproduct 2019. Lees meer ❯

Douwe Dijkstra wint Gouden Kaasboor

Douwe Dijkstra, werkzaam bij Rouveen Kaasspecialiteiten in Rouveen, heeft met 241 punten de zestigste editie van het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) gewonnen. Op 10 oktober kreeg hij de bijbehorende Gouden Kaasboor uit handen van televisiepresentatrice Anita Witzier. Lees meer ❯

Slow Food en Dutch Cuisine gaan gebruik streekproducten samen bevorderen

Dutch Cuisine en Slow Food Nederland gaan samen het gebruik van streekproducten in de horeca bevorderen. Daarmee willen ze een duurzamer voedselsysteem stimuleren. Lees meer ❯

Kruidenrijk grasland past goed in verhaal

Kruidenrijk grasland past goed in het verhaal van duurzaam geproduceerde boerderijzuivel. En niet ieder type kruidenrijk grasland hoeft te leiden tot een lagere gras- en melkproductie. Dat zegt Pedro Janssen, onderzoeker Duurzame veehouderij & Agrobiodiversiteit bij het Louis Bolk Instituut, in De Zelfkazer van oktober. Lees meer ❯

Zuivelhoeve Zutphen maakt ‘Mooiste Kerstpakket 2019’

Valerie Lotgering en Dianne Kuenen van kaasspeciaalzaak Zuivelhoeve Zutphen mogen zich de makers van het ‘Mooiste Kerstpakket 2019’ noemen. De verkiezing van het mooiste kerstpakket vond plaats op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. Lees meer ❯

In de prijzen op Franse keuring

Twee kaasmakers vielen onlangs in de prijzen op de Franse keuring Fromagora voor rauwmelkse geitenkaas. Theo Dekker van de Utopia Hoeve in Schagerbrug won goud met oude Boerengeitenkaas.  Lees meer ❯

Benedictus Brabantse Abdijkaas gekozen tot ‘Beste Kaasnoviteit 2019’

Op de Vakbeurs Foodspecialiteiten op 30 september en 1 oktober in Houten is de Benedictus Brabantse Abdijkaas van zuivelboerderij De Driehoek in het Brabantse Oosterhout gekozen tot ‘Beste Kaasnoviteit 2019’. Lees meer ❯

COKZ: naamswijziging en organisatieverandering

Het COKZ is verhuisd naar de Fokkerstraat in Leusden en heeft een naamswijziging en een organisatieverandering aangekondigd bij de opening van zijn nieuwe pand. Lees meer ❯

Dubbel aantal inzendingen kaaskeuring Bodegraven

Half september vond de regionale kaaskeuring van Bodegraven plaats. Het aantal ingeleverde kazen is dit jaar verdubbeld naar 70, meldt de Kaascommissie Bodegraven die de kaaskeuring organiseerde. De keuring heeft dit jaar een boost heeft gekregen. “Voor de kaasboeren hebben … Lees meer ❯

Biologische geitenkaas met aslaagje bedreigd door nieuwe regels

Er is binnen Europa een wijziging voorgesteld voor de toegestane hulpstoffen voor biologische kaas, waardoor as (plantaardige koolstof, E153) niet meer toegestaan zou zijn in biologische gerijpte geitenkaas. FACEnetwork is in het geweer gekomen tegen de wijziging. Lees meer ❯