Omzet grote boerderijwinkel in vijf jaar tijd verdubbeld

De omzetten van boerderijwinkels zijn sterk gestegen door verdergaande professionalisering en een toegenomen vraag naar regionale producten. Lees meer ❯

Nederlander wint wereldkampioenschap kaasmeester

Evert Schonhage uit Baarn mag zich de beste kaasmeester ter wereld noemen. Hij won het ‘Concours Mondial du Meilleur Fromager’ op 3 juni jongstleden in Frankrijk. Met het winnen van dit concours bewees Schonhage dat hij als beste kazen kon … Lees meer ❯

‘Geraspte en blokjes kaas zijn groeimarkten’

Geraspte kaas en blokjes kaas zijn twee groeimarkten in kaas in de supermarkt. Bij zuivel groeit de consumptie van yoghurt en kwark. Volle melk, verse en houdbare, profiteert van koffiedrinkers die op zoek zijn naar goede opschuimmelk. Dat meldt Distrifood. Lees meer ❯

Schotten stellen rauwmelkse kaas veilig

Vijf Schotse kaasmakers hebben kunnen voorkomen dat er richtlijnen voor voedselveiligheid worden ingevoerd die de productie van rauwmelkse kaas volgens hen onhaalbaar zouden maken. Lees meer ❯

Opbrengst gerijpte reuzenkaas naar goed doel

De graskaas van 125 kg waarmee De Goey Kaas Holland op de Graskaasdag van 2018 in Woerden naar huis ging, wordt nogmaals ingezet voor het goede doel. Lees meer ❯

Woerden op 1 juni weer in het teken van Graskaasdag

Woerden staat op zaterdag 1 juni weer in het teken van de Woerdense Graskaasdag. Traditiegetrouw wordt op de eerste zaterdag van juni de eerste graskaas van het jaar geveild. Een uniek kaasfeest dat thuishoort in het rijtje culinaire tradities als het eerste vaatje haring en de Beaujolais Primeur. Lees meer ❯

‘Boeren van Amstel’ in finale Amsterdam Food Pitch

‘Boeren van Amstel’ is met zijn volle weidevogelmelk een van de twaalf finalisten van Amsterdam Food Pitch, een wedstrijd om het lekkerste nieuwe product, georganiseerd door groothandel De Kweker in Amsterdam. Lees meer ❯

Beter Leven-keurmerk nu ook voor zuivelproducten

Er is nu ook een Beter Leven-keurmerk voor zuivel. Vanaf 15 april is in alle Jumbo-winkels melk en yoghurt met één ster van het Beter Leven-keurmerk verkrijgbaar. De Dierenbescherming werkt hiervoor samen met een zuivelverwerker en vooralsnog zes melkveehouders. Lees meer ❯

Cum Laude Awards-winnaars: ‘Alles gericht op kaas maken’

De familie De Wit van kaasboerderij De Witte Welle in Montfoort won op 14 maart met haar belegen Boerenkaas de Den Besten Cum Laude Trofee 2019. “Bij ons is alles gericht op kaas maken.” Lees meer ❯

Weer extra aandacht voor rauwmelkse kaas

Op 20 april wordt voor de vijfde keer de wereldwijde Raw Milk Cheese Appriciation Day gehouden. Deze ‘waarderingsdag’ voor rauwmelkse kaas, waarop de kaas extra wordt gepromoot, is bedacht door de Amerikaanse organisatie Oldways Cheese Coalition die sinds 1999 pleit voor het behoud van rauwmelkse kazen. Lees meer ❯