Keuring schapenkaas en -zuivel

De Nederlandse Vereniging van Professionele Melkschapenhouders en de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders organiseren op dinsdag 5 september een keuring van schapenkaas en schapenzuivel.

De keuring wordt gehouden op het melkschapenbedrijf De Vreugdehoeve in Zwolle en duurt van 10 tot 15 uur. Er zijn drie rubrieken: harde kaas, zachte kaas en verse zuivel. De keuringsresultaten zullen uitgebreid worden toegelicht door de keurmeesters. In elke rubriek zal een dagwinnaar worden aangewezen.

In de middag zal Michaël Steeghs, kaasmaker van boerderij Dikhoeve in Ransdorp, komen spreken over het thema ‘Schapenkaas in Europa. Inspirerende diversiteit’.
De uitnodiging voor de keuring vindt u hier (Word-bestand). Aanmelden voor de keuring graag voor 21 augustus via e-mail bij Ellen Stam: kooihoek@hetnet.nl.

Reacties zijn gesloten.