Berichten van Bond van Boerderij-Zuivelbereiders

Boerenkaasnoteringen 20 cent hoger, afzet flink gestegen

De noteringscommissie heeft besloten de daling van de notering eerder dit jaar ongedaan te maken en alle noteringen met 20 cent te verhogen. De stemming is goed. Lees meer ❯

Bericht van de BBZ-voorzitter

In deze digitale nieuwsbrief wil ik graag het digitale kaasboek wat nader toelichten. Vele kaasmakers onder ons weten nog prima hoe het oude vertrouwde kaasboek ingevuld diende te worden. De liters melk, de liters aangekochte melk, het eerste opgelegde kaasmerk … Lees meer ❯

GMP+wei

Een aantal van de BBZ-leden is GMP+-gecertificeerd voor de wei die zij produceren. Deze wei voldoet dus aan alle eisen van voedselveiligheid om gebruikt te worden in de diervoeders. Sinds juli 2019 zijn de eisen verscherpt en moet men ook de analyses laten uitvoeren bij een GMP+-geregistreerd laboratorium. Dat kan onder andere via het COKZ of bij Qlip uitgevoerd worden. Lees meer ❯

Oktober Boerenkaasmaand

Het promotieteam van de BBZ is bezig met de voorbereidingen voor een actie tijdens de Oktober Boerenkaasmaand. Er zijn weer leuke, verfrissende ideeën opgedaan in samenwerking met VRHL. Lees meer ❯

Online workshops kaas maken

De Vlielander Kaasbunker organiseert regelmatig online workshops kaas maken. Een uitvinding gedaan in coronatijd. Lees meer ❯

Interessante eerste online studiemiddag

Op dinsdag 30 juni vond de eerste online studiemiddag van de BBZ plaats. Barbara Hart van Barlactica praatte elf leden van de BBZ uit heel Nederland bij over flexibeler produceren van zuivel. Lees meer ❯

Succesvolle graskaasactie

Het promotieteam van de BBZ heeft de mooiste tijd van het jaar niet zomaar voorbij laten gaan en kan terugzien op een succesvolle graskaasactie. Lees meer ❯

Kaasmerken Boerenkaas of Kaas van de Boerderij

Het GTS-Boerenkaasmerk mag alleen op kaas gelegd worden die gemaakt is van rauwe melk. Indien de rauwe melk een warmtebehandeling ondergaat, mogen het GTS-merk niet meer gebruikt worden. Het COKZ controleert hierop. Lees meer ❯

Boerderijzuivel.nl aangevuld met gegevens van leden

De leden van de BBZ hebben onlangs een inventarisatielijst ontvangen om de gegevens van de leden op de website www.boerderijzuivel.nl aan te kunnen vullen. Lees meer ❯

Bericht van de BBZ-voorzitter

Op het moment dat deze digitale nieuwsbrief in jullie mailbox verschijnt, komt het bestuur van de BBZ bijeen. Met gepaste afstand nemen we de ontwikkelingen door over het herzien van de Hygiënecode boerderijzuivelbereiding. Lees meer ❯