Lekkerste ijs van Europa komt van Twentse ijsboerderij

Erik en Hermien Kuiper van IJsboerderij De IJskuip in het Twentse Denekamp zijn op 25 juli met hun honing-yoghurtijs met frambozen en walnoten ­Europees kampioen geworden op de Gelato World Tour. Het kampioenschap werd gehouden in Bologna in Italië.

Het winnende ijs wordt gemaakt van melk van de eigen Jersey-koeien, gecombineerd met lentehoning van een professionele imker, en frambozen van TwenteFruit (de buurman) en walnoten uit eigen tuin in een zelfgemaakte honing-suikermarinade.

Wereldfinales

Met de eerste prijs mag IJsboerderij De IJskuip deelnemen aan de wereldfinales van de Gelato World Tour van 8 tot met 10 september in Rimini in Italië.
De familie Kuiper won in februari al de tweede prijs op de Benelux Challenges, een voorronde van de Gelato World Tour. Deze wedstrijd vond plaats op de in 2016 geopende Carpigiani Gelato University in Zandhoven bij Antwerpen, waar iedereen een opleiding kan volgen voor basis- tot gespecialiseerd ijsbereider.

Foto: Gelato World Tour

Reacties zijn gesloten.